Πρόσφατες Δραστηριότητες

Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των ΥΠΑΜ του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΟΑ στο Λουξεμβούργο

Ημερομηνία: 
16 Απρ 2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την Ελληνική Προεδρία στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο.

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Σύνοδο των ΥΠΑΜ του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΑ

Ημερομηνία: 
14 Απρ 2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μεταβεί αύριο, Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου, στο Λουξεμβούργο, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Προεδρία στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με Γ.Γ. ΟΣΕΠ

Ημερομηνία: 
8 Απρ 2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), Πρέσβη Victor Tvircun.

Σελίδες

Δεξαμενή Σκέψης

Τέλος στο σήριαλ των υποβρυχίων

Ημερομηνία: 
12 Απρ 2014

Επιτέλους! Βρέθηκε μία σωτήριος λύση. Μία σωστή και οριστική λύση για να σταματήσει - ας μου επιτραπεί η λέξη - o εξευτελισμός όλων των αναμεμειγμένων στο θέμα των υποβρυχίων.

Προμηνύματα Βαλκανικής άνοιξης

Ημερομηνία: 
17 Μαρ 2014

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου |  Εφημερίδα Καθημερινή

Στις 28 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη δολοφονία του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου, διαδόχου της Αυστροουγρικής Αυτοκρατορίας, στο Σεράγεβο, η οποία έγινε η αφορμή για την έκρηξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Συνέντευξη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εφημερίδα REAL NEWS & στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή

Ημερομηνία: 
9 Μαρ 2014

Οι ευρωεκλογές ορίζουν τους εκπροσώπους της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικές για τη διεθνή και ευρωπαϊκή παράσταση της Ελλάδος.

Πώς θα τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία

Ημερομηνία: 
7 Μαρ 2014

Του Henry Kissinger |  Εφημερίδα Washington Post

«Στη δημόσια συζήτηση για την Ουκρανία, το όλο θέμα είναι η αντιπαράθεση. Αλλά ξέρουμε τι κάνουμε; Στη ζωή μου, έχω δει τέσσερις πολέμους να ξεκινούν με μεγάλο ενθουσιασμό και στήριξη του κόσμου, για τους οποίους δεν ξέραμε πώς θα καταλήξουν και στους τρεις από αυτούς αποσυρθήκαμε μονομερώς. Η δοκιμασία για την πολιτική είναι πώς τελειώνει κάτι τέτοιο και όχι πώς ξεκινά.

Τα διδάγματα από την παραβολή της Αργεντινής

Ημερομηνία: 
16 Φεβ 2014

Άρθρο εφημ. The Economist

Πριν από έναν αιώνα, όταν το Ηarrods αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στο εξωτερικό, διάλεξε να εγκατασταθεί στο Μπουένος Αϊρες. Το 1914 η Αργεντινή ξεχώριζε ως χώρα με μέλλον. Η οικονομία της είχε σημειώσει τέσσερις δεκαετίες ταχύτερης ανάπτυξης από ό,τι η αμερικανική, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν υψηλότερο από αυτό της Γερμανίας, της Γαλλίας ή της Ιταλίας. Για τους νέους και φιλόδοξους, η επιλογή ανάμεσα στην Αργεντινή και την Καλιφόρνια ήταν δύσκολη.

Το «ευαγγέλιο» της επόμενης μέρας

Ημερομηνία: 
16 Φεβ 2014

 Του Αλέξη Παπαχελά |  Εφημερίδα Καθημερινή

Να συμφωνήσουμε άπαντες λοιπόν ότι πρέπει να φύγει η τρόικα και να καταργηθεί άμεσα το Μνημόνιο. Σε αυτό συμφωνούν όλα τα πολιτικά κόμματα και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Κάποιος, όμως, πρέπει να πει στον λαό την αλήθεια για να μη δημιουργούνται επικίνδυνες ψευδαισθήσεις.

Σελίδες

Subscribe to Δεξαμενή Σκέψης

Πρόσφατες Φωτογραφίες

Ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος στη Σύνοδο των ΥΠΑΜ του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Ομιλία ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν το Π.Ν. και τα ΕΝΑΕ
Με τον Υπουργό Άμυνας της Λετονίας Raimonds Vejonis
Ομιλία ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας και την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15