Πρόσφατες Δραστηριότητες

Ο Επίτροπος κ. Δ. Αβραμόπουλος, χαιρετίζει την επιτυχή διάσωση των μεταναστών στα ανοικτά της Κρήτης

Ημερομηνία: 
26 Νοε 2014

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το Στρασβούργο κατά την αναχώρησή του για τη Ρώμη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη διάσωση μεταναστών στα ανοικτά της Κρήτης:

''Χαιρετίζω την επιτυχή διάσωση του εγκαταλελειμμένου σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά της νήσου Κρήτης. Το σκάφος με τους 700 περίπου μετανάστες, από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι ηλικιωμένα άτομα, κατευθύνεται ρυμουλκούμενο προς τον κόλπο της Ιεράπετρας.

Δήλωση του Επιτρόπου, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ημερομηνία: 
21 Νοε 2014

Μαζί τον Αρχηγό και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και άλλα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, ουσιαστική, και πολύ χρήσιμη συνάντηση, για τα θέματα που αφορούν τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την επιτυχή αντιμετώπιση του θέματος των μεταναστών και της διάσωσής τους.

Άσκηση πολιτικής προστασίας ARETE 2014: Προετοιμασία για την αντιμετώπιση καταστροφών

Ημερομηνία: 
20 Νοε 2014

H άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης καταστροφών «ARETE2014» με προσομοίωση σε κατάσταση χημικής και τρομοκρατικής εμπλοκής, συμπεριλαμβανομένης και της ομηρίας ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βέλγιο.

Υπουργική Σύνοδος Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ-ΗΠΑ, Ουάσιγκτον 12-13/11

Ημερομηνία: 
14 Νοε 2014

Μία από τις πλέον σημαντικές και ουσιαστικές συναντήσεις των τελευταίων ετών, η Υπουργική Σύνοδος Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης -όπως χαρακτηρίσθηκε από αμερικανούς διπλωματικούς παράγοντες- πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Angelino Alfano με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο στο περιθώριο του Συνεδρίου για τα Θεμελιώδη δικαιώματα και τη Μετανάστευση στην Ε.Ε.

Ημερομηνία: 
11 Νοε 2014

Ο υπουργός Εσωτερικών Angelino Alfano, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχαν σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας μια μακρά και εγκάρδια συνάντηση για τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε.

Ημερομηνία: 
7 Νοε 2014

Τα θέματα της διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών αναπτύχθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2014, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και αποτέλεσε την πρώτη επίσημη αποστολή του κ.

Στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών του G6 στο Παρίσι συμμετείχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας

Ημερομηνία: 
6 Νοε 2014

Με τη λήξη της συμμετοχής του στην Υπουργική Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της G6 στο Παρίσι, ο αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το πρώτο επίσημο ταξίδι μου ως Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια το έκανα εδώ στο Παρίσι, ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σύνοδο της G6.

Δήλωση Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σχετικά με τον πνιγμό τουλάχιστον 24 ανθρώπων, λόγω βύθισης στα ανοικτά της βόρειας ακτής της Τουρκίας πλοίου που μετέφερε μετανάστες

Ημερομηνία: 
3 Νοε 2014

«Είμαι συγκλονισμένος από την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία. Αυτό το τραγικό περιστατικό φέρνει για άλλη μία φορά στο προσκήνιο την επείγουσα ανάγκη να αναλάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για να σώσουμε ζωές, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να βοηθήσουμε όσους χρήζουν προστασίας.

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου‏

Ημερομηνία: 
31 Οκτ 2014

«Από τη Δευτέρα αναλαμβάνω τυπικά και ουσιαστικά τα νέα μου καθήκοντα ως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Ομιλία ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλουστα Ανώτατα Συμβούλια των κλάδων των Ενόπλεων Δυνάμεων

Ημερομηνία: 
31 Οκτ 2014

Με αίσθημα βαθιάς ικανοποίησης, αλλά και υπερηφάνειας σήμερα σας αποχαιρετώ. Σας εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Και να γνωρίζετε ότι δεν φεύγω, πολύ απλά αναλαμβάνω νέα καθήκοντα, που η Πατρίδα με καλεί, όπως πάντοτε έκανα στα 21 χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις για μια καλύτερη Πατρίδα, για ένα αισιόδοξο μέλλον, για μια ισχυρή και υπερήφανη Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται επάξια εδώ, στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας

Ημερομηνία: 
30 Οκτ 2014

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, Αντιναύαρχο Rumen Nikolov, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Συνάντηση πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας και μελών Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων (31/10/2014)‏

Ημερομηνία: 
30 Οκτ 2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκαλεί αύριο, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κοινή συνάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας και των μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων.

Σελίδες

Δεξαμενή Σκέψης

To εκκρεμές του εθνικισμού στα Βαλκάνια

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Κωνσταντάρα |  Εφημερίδα Καθημερινή

Δεν πρέπει να εξεπλάγη κανείς στα Βαλκάνια από την κατάληξη (την αναγκαστική διακοπή) του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας στο Βελιγράδι την περασμένη Τρίτη. Μπορεί να έχουν γίνει βήματα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης μεταξύ των χωρών που προέκυψαν από τη βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά, όπως σημείωσε o έμπειρος Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή της Πέμπτης, κάτω από τις στάχτες του πολέμου εξακολουθούν να σιγοκαίνε εθνικισμοί. Γιατί δεν ησυχάζουν τα Βαλκάνια;

Συναντηθείτε και συμφωνήστε!

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Χατζηνικολάου | Real News

Όσα λέγονται και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτική μας σκηνή θα μπορούσαν χωρίς αμφιβολία να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σενάριο κωμωδίας, αν δεν είχαν τραγικές συνέπειες για τη διεθνή εικόνα και θέση της χώρας μας και για την εσωτερική της ηρεμία και συνοχή.

Πολλές οι απειλές, κανένα σχέδιο

Ημερομηνία: 
28 Σεπ 2014

Του Αλέξη Παπαχελά | Εφημερίδα Καθημερινή

Πράγματα και θαύματα βρίσκονται σε εξέλιξη στο γεωπολιτικό σκηνικό που μας περιβάλλει. Αναρωτιέται κανείς: κάθονται κάποιοι σοβαροί πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι τα αναλύουν προσπαθώντας να δουν τι σημαίνουν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Χαράζει κανείς εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις που διογκώνονται και αυτές που έρχονται; Πολύ φοβούμαι ότι η απάντηση είναι όχι.

Συνασπισμοί

Ημερομηνία: 
2 Ιουλ 2014

Του Γιώργου Λακόπουλου | Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Υπάρχει πράγματι πιθανότητα να βρεθούν κάποια στιγμή στην ίδια όχθη τα δύο μεγαλύτερα κόμματα; Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Άλλωστε αυτό το ενδεχόμενο έχει αρκετές παραλλαγές.

Άσκηση πρώτη

Ημερομηνία: 
1 Ιουλ 2014

Του Μανώλη Κοττάκη | Εφημερίδα Δημοκρατία
Το πρόβλημα άλλωστε στην πατρίδα μας είναι ότι φοβόμαστε να συζητήσουμε σε ανύποπτο χρόνο κρίσιμα ζητήματα και όταν έρθει η ώρα, τρέχουμε. Επί του προκειμένου: Ο Αβραμόπουλος έθεσε ένα αντικειμενικό ζήτημα που θα προκύψει μετά τις εκλογές: Με ποιον θα συνεργαστεί η Ν.Δ. είτε είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο.

Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εφημερίδα REAL NEWS και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή

Ημερομηνία: 
29 Ιουν 2014

Εφημερίδα Real News

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το έχω τονίσει πολλές φορές δημόσια. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πολιτικός χώρος που καλύπτει όλο το φάσμα των ψηφοφόρων που αναπτύσσονται γύρω από τον δημοκρατικό κοινοβουλευτικό άξονα, με όρια από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς.

Σελίδες

Subscribe to Δεξαμενή Σκέψης

Πρόσφατες Φωτογραφίες

From left, Italy's Minister of Justice Andrea Orlando, Dimitris Avramopoulos, EU Commissioner for Migration, Home Affairs, and Citizenship and Attorney General Eric Holder during the Press Conference after the JHA Ministerial Meeting in Washington on Nov. 12 2014.
Commissioner's speech at EU Fundamental Rights and Migration Conference in Rome(10/11/2014)
Family Photo from the G6 Ministerial Meeting in Paris 6/11/2014
Commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship Dimitris Avramopoulos and Secretary of Homeland Security Jeh Johnson hold bilateral meeting in Washington D.C. on Nov. 12, 2014
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15