Πρόσφατες Δραστηριότητες

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του στο Μαρόκο.

Ημερομηνία: 
17 Απρ 2015

Το Μαρόκο είναι σημαντικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης της ασφάλειας. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο επιδεινώνεται. Όλοι μαζί πρέπει άμεσα να συνεννοηθούμε και να βρούμε λύσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με τους γείτονές μας και το Μαρόκο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

Σημεία ομιλίας Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για την μετανάστευση στην Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου (14/04/2015)

Ημερομηνία: 
14 Απρ 2015

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη μεταναστευτική χρονιά» και ότι «η Επιτροπή είναι έτοιμη να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στηρίζοντας και βοηθώντας τα κράτη μέλη, ιδιαιτέρως αυτά που πλήττονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες». Επίσης, τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε πρόσφατα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ορισμένα κράτη μέλη και είναι πρόθυμη να το επαναλάβει εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Τσίπρα, 7/4/2014

Ημερομηνία: 
7 Απρ 2015

Όπως είναι γνωστό, η μετανάστευση και η ασφάλεια των κοινών μας ευρωπαϊκών συνόρων βρίσκονται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
Η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος μετανάστευσης, προς τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή και που μοιραία συνδέεται με τη γενικευμένη γεωπολιτική αναταραχή, όπως επανειλημμένα έχω πει, η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της. Θέλω να σημειώσω ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας.

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη περιοχή του Έβρου

Ημερομηνία: 
27 Μαρ 2015

Χαιρετίζω την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης των 68 Σύριων και Ιορδανών μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η επιτυχής αυτή επιχείρηση αναδεικνύει την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των ελληνικών αρχών στη διαχείριση των μεταναστευτικών πιέσεων.

Ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στη Μάλτα

Ημερομηνία: 
26 Μαρ 2015

Την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων στη Μάλτα, εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη νήσο.

Δήλωση του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά το πέρας της διάσκεψης Υπουργών στην Βιέννη για την αντιμετώπιση του τζιχαντιστικού κινήματος.

Ημερομηνία: 
20 Μαρ 2015

Στη Διυπουργική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων στην Βιέννη, για την αντιμετώπιση του τζιχαντιστικού κινήματος, συμμετείχε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ανέφερε τα εξής:

Eπίσκεψη του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη (17/3/2015)

Ημερομηνία: 
17 Μαρ 2015

Το εξειδικευμένο αυτό κέντρο θαλάσσιας παρακολούθησης φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την Europol, το οποίο θα ενισχύσει τις δράσεις κατά των λαθρεμπόρων που διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Παρέμβαση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε

Ημερομηνία: 
16 Μαρ 2015

«Η μετανάστευση αποτελεί ζήτημα που εμπίπτει στη κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε με παρέμβασή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στo σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος, υπογράμμισε τα εξής:

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για τον Ελληνικό οδικό χάρτη για το άσυλο στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε. και απάντηση σε Ολλανδό δημοσιογράφο στις Βρυξέλλες, 12 Μαρτίου 2015

Ημερομηνία: 
12 Μαρ 2015

Η νέα Ελληνίδα Υπουργός μας ενημέρωσε σήμερα για τα επόμενα βήματα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την κυβέρνηση για την υλοποίηση του οδικού χάρτη και της διαχείρισης της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Ο οδικός χάρτης έχει ως στόχο την επείγουσα αντιμετώπιση όλων των βασικών εκκρεμών ζητημάτων του ασύλου και της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

11η Επέτειος μνήμης: Φόρο τιμής στα θύματα της διεθνούς τρομοκρατίας από τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο

Ημερομηνία: 
11 Μαρ 2015

Απευθυνόμενος προς τα θύματα της τρομοκρατίας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τα δεινά τους δεν θα πρέπει να είναι μάταια και πως θα πρέπει να συνεχίσουν να συμβάλουν στην ενημέρωση και διαφώτιση της κοινής γνώμης για τα απάνθρωπα αποτελέσματα της τρομοκρατίας.

Επίσημη επίσκεψη Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στο Κόσοβο (10 Μαρτίου 2015)

Ημερομηνία: 
10 Μαρ 2015

Τη βούληση να παράσχει βοήθεια στην κυβέρνηση του Κοσόβου, ώστε "να διανύσει το τελευταίο μίλι" προς την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας εξέφρασε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Πρίστινα και ζήτησε πραγματικά αποτελέσματα στη μάχη κατά της διαφθοράς.

Σελίδες

Δεξαμενή Σκέψης

Ένας καινούριος δρόμος για την Ευρώπη

Ημερομηνία: 
28 Νοε 2014

Η ιστορία μας δείχνει ξεκάθαρα, ότι τα μεγάλα βήματα πολιτικής προόδου επιταχύνονται τις περισσότερες φορές μέσα και μετά από κρίσεις. Να μην λησμονούμε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια που άφησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και θεμελιώθηκε από την ανασφάλεια και τον φόβο που προκάλεσε ο Ψυχρός Πόλεμος.

To εκκρεμές του εθνικισμού στα Βαλκάνια

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Κωνσταντάρα |  Εφημερίδα Καθημερινή

Δεν πρέπει να εξεπλάγη κανείς στα Βαλκάνια από την κατάληξη (την αναγκαστική διακοπή) του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας στο Βελιγράδι την περασμένη Τρίτη. Μπορεί να έχουν γίνει βήματα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης μεταξύ των χωρών που προέκυψαν από τη βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά, όπως σημείωσε o έμπειρος Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή της Πέμπτης, κάτω από τις στάχτες του πολέμου εξακολουθούν να σιγοκαίνε εθνικισμοί. Γιατί δεν ησυχάζουν τα Βαλκάνια;

Συναντηθείτε και συμφωνήστε!

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Χατζηνικολάου | Real News

Όσα λέγονται και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτική μας σκηνή θα μπορούσαν χωρίς αμφιβολία να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σενάριο κωμωδίας, αν δεν είχαν τραγικές συνέπειες για τη διεθνή εικόνα και θέση της χώρας μας και για την εσωτερική της ηρεμία και συνοχή.

Πολλές οι απειλές, κανένα σχέδιο

Ημερομηνία: 
28 Σεπ 2014

Του Αλέξη Παπαχελά | Εφημερίδα Καθημερινή

Πράγματα και θαύματα βρίσκονται σε εξέλιξη στο γεωπολιτικό σκηνικό που μας περιβάλλει. Αναρωτιέται κανείς: κάθονται κάποιοι σοβαροί πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι τα αναλύουν προσπαθώντας να δουν τι σημαίνουν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Χαράζει κανείς εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις που διογκώνονται και αυτές που έρχονται; Πολύ φοβούμαι ότι η απάντηση είναι όχι.

Συνασπισμοί

Ημερομηνία: 
2 Ιουλ 2014

Του Γιώργου Λακόπουλου | Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Υπάρχει πράγματι πιθανότητα να βρεθούν κάποια στιγμή στην ίδια όχθη τα δύο μεγαλύτερα κόμματα; Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Άλλωστε αυτό το ενδεχόμενο έχει αρκετές παραλλαγές.

Σελίδες

Subscribe to Δεξαμενή Σκέψης

Πρόσφατες Φωτογραφίες

From left, Italy's Minister of Justice Andrea Orlando, Dimitris Avramopoulos, EU Commissioner for Migration, Home Affairs, and Citizenship and Attorney General Eric Holder during the Press Conference after the JHA Ministerial Meeting in Washington on Nov. 12 2014.
Commissioner Avramopoulos
Family Photo from the G6 Ministerial Meeting in Paris 6/11/2014
Commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship Dimitris Avramopoulos and Secretary of Homeland Security Jeh Johnson hold bilateral meeting in Washington D.C. on Nov. 12, 2014
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15