Πρόσφατες Δραστηριότητες

Δήλωση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου για την απώλεια του Θεόδωρου Σπυρόπουλου‏

Ημερομηνία: 
29 Σεπ 2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πληροφορούμενος στις Βρυξέλλες την είδηση της απώλειας του επιφανούς ομογενή Θεόδωρου Σπυρόπουλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

Ενός σπουδαίου ανθρώπου και σημαντικού Έλληνα που με τον ακέραιο χαρακτήρα του, τον δυναμισμό και την ακαταπόνητη εργατικότητά του επάξια κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση μεταξύ των μεγάλων πατριωτών της Ομογένειας.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σούρλα

Ημερομηνία: 
23 Σεπ 2014

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σούρλα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σούρλας συζήτησαν θέματα διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και διασφάλισης της ακεραιότητας.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας El-Hassan Bin Talal

Ημερομηνία: 
19 Σεπ 2014

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την Α.Ε. Πρίγκιπα της Ιορδανίας El-Hassan Bin Talal, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Παρουσίαση προγράμματος αξιοποίησης έκτασης του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι από τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά‏

Ημερομηνία: 
16 Σεπ 2014

Το πρόγραμμα αξιοποίησης έκτασης στο Πικέρμι προς όφελος των μελών του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) παρουσίασαν σήμερα από κοινού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Ταγαράς.

Χαιρετισμοί ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου και ΥΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας

Ημερομηνία: 
16 Σεπ 2014

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, με παράλληλη προσωρινή παραχώρηση χρήσης έκτασης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Υπογραφή απόφασης για το αεροδρόμιο Τριπόλεως από τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο και τον ΥΥΠΟΜΕΔΙ Μ. Χρυσοχοΐδη

Ημερομηνία: 
15 Σεπ 2014

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα υπογράψουν, αύριο Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 09:30, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κοινή απόφαση για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τη Γ.Δ. του ΕΟΑ, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία: 
11 Σεπ 2014

Κατόπιν πρόσκλησης της γενικής διευθύντριας Claude France Αrnould και σε συνέχεια των συστηματικών επαφών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, ο Υπουργός Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε, χθες Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 τα γραφεία του Οργανισμού στις Βρυξέλλες.

Σελίδες

Δεξαμενή Σκέψης

Πολλές οι απειλές, κανένα σχέδιο

Ημερομηνία: 
28 Σεπ 2014

Του Αλέξη Παπαχελά | Εφημερίδα Καθημερινή

Πράγματα και θαύματα βρίσκονται σε εξέλιξη στο γεωπολιτικό σκηνικό που μας περιβάλλει. Αναρωτιέται κανείς: κάθονται κάποιοι σοβαροί πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι τα αναλύουν προσπαθώντας να δουν τι σημαίνουν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Χαράζει κανείς εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις που διογκώνονται και αυτές που έρχονται; Πολύ φοβούμαι ότι η απάντηση είναι όχι.

Συνασπισμοί

Ημερομηνία: 
2 Ιουλ 2014

Του Γιώργου Λακόπουλου | Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Υπάρχει πράγματι πιθανότητα να βρεθούν κάποια στιγμή στην ίδια όχθη τα δύο μεγαλύτερα κόμματα; Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Άλλωστε αυτό το ενδεχόμενο έχει αρκετές παραλλαγές.

Άσκηση πρώτη

Ημερομηνία: 
1 Ιουλ 2014

Του Μανώλη Κοττάκη | Εφημερίδα Δημοκρατία
Το πρόβλημα άλλωστε στην πατρίδα μας είναι ότι φοβόμαστε να συζητήσουμε σε ανύποπτο χρόνο κρίσιμα ζητήματα και όταν έρθει η ώρα, τρέχουμε. Επί του προκειμένου: Ο Αβραμόπουλος έθεσε ένα αντικειμενικό ζήτημα που θα προκύψει μετά τις εκλογές: Με ποιον θα συνεργαστεί η Ν.Δ. είτε είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο.

Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εφημερίδα REAL NEWS και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή

Ημερομηνία: 
29 Ιουν 2014

Εφημερίδα Real News

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το έχω τονίσει πολλές φορές δημόσια. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι ο πολιτικός χώρος που καλύπτει όλο το φάσμα των ψηφοφόρων που αναπτύσσονται γύρω από τον δημοκρατικό κοινοβουλευτικό άξονα, με όρια από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς.

Πως επιτυγχάνεται η πολιτική σταθερότητα.

Ημερομηνία: 
30 Μάιος 2014

Κύριο άρθρο Εφημ. Εστία

Πρωτίστως πρέπει να πεισθούν οι πολίτες

Στην χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα». Και ορθώς. Χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν επιτυγχάνεται τίποτε. Αντίθετα, οσάκις η χώρα είχε πολιτική αστάθεια οδηγήθηκε σε καταστροφή.

Τι είδους τουρισμό θέλουμε;

Ημερομηνία: 
14 Μάιος 2014

Του Αλέξη Παπαχελά |  Εφημερίδα Καθημερινή

Δεν υπάρχει πιο ωραίο θέαμα από αυτό που αντικρίζουμε κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας: χιλιάδες τουρίστες από πολλές χώρες. Η πόλη γεμίζει ζωή, τα ξενοδοχεία είναι συχνά πλήρη και υπάρχει η έντονη προσδοκία ότι η φετινή θα είναι μία από τις καλύτερες σεζόν του ελληνικού τουρισμού.

Σελίδες

Subscribe to Δεξαμενή Σκέψης

Πρόσφατες Φωτογραφίες

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας El-Hassan Bin Talal
Παρουσίαση προγράμματος αξιοποίησης έκτασης του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι από τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά
Χαιρετισμοί ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου και ΥΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας
Κύρια σημεία εισήγησης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας των χωρών της Ε.Ε.
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15