Πρόσφατες Δραστηριότητες

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου σε εκδήλωση της Frontex στη Βαρσοβία

Ημερομηνία: 
21 Μάιος 2015

Τα ισχυρά και ασφαλή εξωτερικά σύνορα εξακολουθούν να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών. Όμως, ενώ έχουμε το κοινό νομικό πλαίσιο, δεν έχουμε ένα Ευρωπαϊκό Σώμα Συνοριακής Φύλαξης ή κάποιο παρόμοιο σύστημα.

Δευτερολογία του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, Στρασβούργο 20/5/2015

Ημερομηνία: 
20 Μάιος 2015

Η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση δεν είναι μια κίνηση έκτακτης ανάγκης, είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα μας καθοδηγεί για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ατζέντα περιγράφει ένα ευρύ φάσμα μεσοπρόθεσμων πρωτοβουλιών, προκειμένου να διαχειριστούμε καλύτερα την μετανάστευση.

Εναρκτήρια ομιλία του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, Στρασβούργο 20/5/2015

Ημερομηνία: 
20 Μάιος 2015

Η Ατζέντα αφορά σε συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι ρεαλιστικές και μπορούν να εφαρμοστούν, αν όλοι συμμετέχουν με συνέπεια σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Γι 'αυτό, χρειάζομαι την υποστήριξη του Κοινοβουλίου, το οποίο ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή δείχνοντας αληθινή και αποτελεσματική αλληλεγγύη.

Παρέμβαση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ημερομηνία: 
19 Μάιος 2015

Θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στην αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης, με έμφαση τη συνεργασία μας με φορείς του διαδικτύου, με στόχο την αποτροπή της χρήσης τους για τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Παρεμβάσεις Αβραμόπουλου στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία: 
19 Μάιος 2015

Την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, παρουσίασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ομιλία για την Μετανάστευση του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

Ημερομηνία: 
14 Μάιος 2015

Είναι δε για εμένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι και πάλι στην αγαπημένη μου Κύπρο, με την ιδιότητα, αυτή τη φορά, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις, την Ασφάλεια και την Ιθαγένεια.

Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση από τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο

Ημερομηνία: 
13 Μάιος 2015

Η Ατζέντα ανταποκρίνεται άμεσα στην ανάγκη να σωθούν ζωές και να στηριχθούν με τολμηρές δράσεις οι χώρες που είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν αφορά στο άνοιγμα ή το κλείσιμο των συνόρων, γιατί και τα δύο αυτά σενάρια δεν είναι ρεαλιστικά.

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Αβραμόπουλου στη Τυνησία

Ημερομηνία: 
11 Μάιος 2015

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τυνησία πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη περιοχή. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τυνησίας Habib Essid και κυβερνητικούς παράγοντες και συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Τυνησία στα θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, υπογραμμίζοντας και τη στρατηγική σημασία της χώρας στη περιοχή.

Ομιλία Επιτρόπου Δ.Αβραμόπουλου στην ΚΕΔΕ, Χαλκιδική 7 Μαΐου 2015

Ημερομηνία: 
8 Μάιος 2015

Γι΄ αυτό θεωρώ αδιανόητη και από ιστορικής πλευράς επικίνδυνη κάθε σκέψη ή κάθε πολιτική, που θα έβγαζε την Ελλάδα από το πλαίσιο της ευρωπαϊκής της ασφάλειας. Και μάλιστα σε μια περίοδο, όπου οι γεωπολιτικές αναταραχές και ανακατατάξεις εκθέτουν την ευρύτερη γειτονιά μας σε μεγάλες απειλές και κινδύνους. Ήταν ιστορική επιλογή να είναι η Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Ιορδανία

Ημερομηνία: 
6 Μάιος 2015

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία πραγματοποίησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας El Hassan bin Talal, τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών Nasser Judeh και Hussein Al-Majali αντίστοιχα, και κυβερνητικούς παράγοντες.

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο

Ημερομηνία: 
5 Μάιος 2015

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah El-Sisi, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Sameh Hassan Shoukry, και την Υπουργό Εργασίας και Μετανάστευσης κα. Nahed El-Ashry.

Σελίδες

Δεξαμενή Σκέψης

Ένας καινούριος δρόμος για την Ευρώπη

Ημερομηνία: 
28 Νοε 2014

Η ιστορία μας δείχνει ξεκάθαρα, ότι τα μεγάλα βήματα πολιτικής προόδου επιταχύνονται τις περισσότερες φορές μέσα και μετά από κρίσεις. Να μην λησμονούμε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια που άφησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και θεμελιώθηκε από την ανασφάλεια και τον φόβο που προκάλεσε ο Ψυχρός Πόλεμος.

To εκκρεμές του εθνικισμού στα Βαλκάνια

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Κωνσταντάρα |  Εφημερίδα Καθημερινή

Δεν πρέπει να εξεπλάγη κανείς στα Βαλκάνια από την κατάληξη (την αναγκαστική διακοπή) του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας στο Βελιγράδι την περασμένη Τρίτη. Μπορεί να έχουν γίνει βήματα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης μεταξύ των χωρών που προέκυψαν από τη βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά, όπως σημείωσε o έμπειρος Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή της Πέμπτης, κάτω από τις στάχτες του πολέμου εξακολουθούν να σιγοκαίνε εθνικισμοί. Γιατί δεν ησυχάζουν τα Βαλκάνια;

Συναντηθείτε και συμφωνήστε!

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Χατζηνικολάου | Real News

Όσα λέγονται και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτική μας σκηνή θα μπορούσαν χωρίς αμφιβολία να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σενάριο κωμωδίας, αν δεν είχαν τραγικές συνέπειες για τη διεθνή εικόνα και θέση της χώρας μας και για την εσωτερική της ηρεμία και συνοχή.

Πολλές οι απειλές, κανένα σχέδιο

Ημερομηνία: 
28 Σεπ 2014

Του Αλέξη Παπαχελά | Εφημερίδα Καθημερινή

Πράγματα και θαύματα βρίσκονται σε εξέλιξη στο γεωπολιτικό σκηνικό που μας περιβάλλει. Αναρωτιέται κανείς: κάθονται κάποιοι σοβαροί πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι τα αναλύουν προσπαθώντας να δουν τι σημαίνουν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Χαράζει κανείς εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις που διογκώνονται και αυτές που έρχονται; Πολύ φοβούμαι ότι η απάντηση είναι όχι.

Συνασπισμοί

Ημερομηνία: 
2 Ιουλ 2014

Του Γιώργου Λακόπουλου | Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Υπάρχει πράγματι πιθανότητα να βρεθούν κάποια στιγμή στην ίδια όχθη τα δύο μεγαλύτερα κόμματα; Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Άλλωστε αυτό το ενδεχόμενο έχει αρκετές παραλλαγές.

Σελίδες

Subscribe to Δεξαμενή Σκέψης

Πρόσφατες Φωτογραφίες

From left, Italy's Minister of Justice Andrea Orlando, Dimitris Avramopoulos, EU Commissioner for Migration, Home Affairs, and Citizenship and Attorney General Eric Holder during the Press Conference after the JHA Ministerial Meeting in Washington on Nov. 12 2014.
Commissioner Avramopoulos
Family Photo from the G6 Ministerial Meeting in Paris 6/11/2014
Commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship Dimitris Avramopoulos and Secretary of Homeland Security Jeh Johnson hold bilateral meeting in Washington D.C. on Nov. 12, 2014
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15