Πρόσφατες Δραστηριότητες

Δήλωση Αβραμόπουλου για τη «Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες»

Ημερομηνία: 
18 Δεκ 2014

Σε δήλωσή του με την ευκαιρία της φετινής «Διεθνούς Ημέρας για τους Μετανάστες», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της νόμιμης μετανάστευσης για τις χώρες της ΕΕ και στη συμβολή των νόμιμα εργαζόμενων μεταναστών στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Διάσκεψη υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων

Ημερομηνία: 
12 Δεκ 2014

Ο Ευρωπαίος Eπίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε, σήμερα, το Βελιγράδι, όπου συμμετείχε στη διάσκεψη υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε η Ιταλική Προεδρία.

Όρκος ανάληψης καθηκόντων Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Ημερομηνία: 
11 Δεκ 2014

Σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Έλληνας Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μαζί με τα μέλη του Κολλεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσαν επίσημο όρκο ανάληψης καθηκόντων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Δεσμεύτηκαν να ενεργούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με τρόπο ανεξάρτητο, αμερόληπτο και σύμφωνα με το κοινό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωπαίων πολιτών.

Δήλωση του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο

Ημερομηνία: 
8 Δεκ 2014

O Επίτροπος, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο:

«Κύριε Υπουργέ,

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου από το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, 5/12/14

Ημερομηνία: 
6 Δεκ 2014

Απαραίτητο χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον καθορισμό ενός ευρωπαϊκού συστήματος PNR (Passenger Name Records) διότι, όπως είπε, θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια όλων των ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου

Ημερομηνία: 
3 Δεκ 2014

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ομιλία του, έκανε μία σύντομη αναφορά στο μέχρι στιγμής έργο του, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων του για το μέλλον. Τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τ. de Maizière στο Βερολίνο

Ημερομηνία: 
2 Δεκ 2014

Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ στο Βερολίνο, πρώτη φορά ως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας. Είναι πολύ σημαντική για μένα αυτή η επίσκεψη. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Τόμας ντε Μεζιέ, καλό μου φίλο και πρώην ομόλογο ως Υπουργοί Άμυνας αλλά και όχι μόνο,  για την φιλοξενία του αλλά και για τις ανοιχτές, παραγωγικές, ειλικρινείς προκαταρκτικές συνομιλίες πάνω στα θέματα που ανέφερε πριν.

Δήλωση του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του ΟΟΣΑ για τη Μετανάστευση

Ημερομηνία: 
1 Δεκ 2014

Μία από τις προτεραιότητές μου, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, θα είναι να αναπτυχθεί μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τη νόμιμη μετανάστευση, με επίκεντρο τους μετανάστες με ειδίκευση υψηλού επιπέδου, και τα οφέλη που μπορούν να αποφέρουν στην οικονομία και την κοινωνία μας συνολικά.

Δηλώσεις του Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου, σχετικά με τις διασκέψεις για τη Διαδικασία του Ραμπάτ και τη Διαδικασία του Χαρτούμ

Ημερομηνία: 
28 Νοε 2014

Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των δύο υπουργικών διασκέψεων στη Ρώμη και χάρις στις άοκνες προσπάθειες της Ιταλικής Προεδρίας και τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό με την Ύπατη Εκπρόσωπο κα Frederica Mogherini, πετύχαμε ορισμένα απτά αποτελέσματα που ενισχύουν την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε την παράτυπη μετανάστευση από την Αφρική.

Ένας καινούριος δρόμος για την Ευρώπη

Ημερομηνία: 
28 Νοε 2014

Η ιστορία μας δείχνει ξεκάθαρα, ότι τα μεγάλα βήματα πολιτικής προόδου επιταχύνονται τις περισσότερες φορές μέσα και μετά από κρίσεις. Να μην λησμονούμε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια που άφησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και θεμελιώθηκε από την ανασφάλεια και τον φόβο που προκάλεσε ο Ψυχρός Πόλεμος.

Ο Επίτροπος κ. Δ. Αβραμόπουλος, χαιρετίζει την επιτυχή διάσωση των μεταναστών στα ανοικτά της Κρήτης

Ημερομηνία: 
26 Νοε 2014

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το Στρασβούργο κατά την αναχώρησή του για τη Ρώμη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη διάσωση μεταναστών στα ανοικτά της Κρήτης:

''Χαιρετίζω την επιτυχή διάσωση του εγκαταλελειμμένου σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά της νήσου Κρήτης. Το σκάφος με τους 700 περίπου μετανάστες, από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι ηλικιωμένα άτομα, κατευθύνεται ρυμουλκούμενο προς τον κόλπο της Ιεράπετρας.

Δήλωση του Επιτρόπου, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ημερομηνία: 
21 Νοε 2014

Μαζί τον Αρχηγό και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και άλλα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, ουσιαστική, και πολύ χρήσιμη συνάντηση, για τα θέματα που αφορούν τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την επιτυχή αντιμετώπιση του θέματος των μεταναστών και της διάσωσής τους.

Σελίδες

Δεξαμενή Σκέψης

Ένας καινούριος δρόμος για την Ευρώπη

Ημερομηνία: 
28 Νοε 2014

Η ιστορία μας δείχνει ξεκάθαρα, ότι τα μεγάλα βήματα πολιτικής προόδου επιταχύνονται τις περισσότερες φορές μέσα και μετά από κρίσεις. Να μην λησμονούμε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα γεννήθηκε μέσα από τα ερείπια που άφησε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και θεμελιώθηκε από την ανασφάλεια και τον φόβο που προκάλεσε ο Ψυχρός Πόλεμος.

To εκκρεμές του εθνικισμού στα Βαλκάνια

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Κωνσταντάρα |  Εφημερίδα Καθημερινή

Δεν πρέπει να εξεπλάγη κανείς στα Βαλκάνια από την κατάληξη (την αναγκαστική διακοπή) του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας στο Βελιγράδι την περασμένη Τρίτη. Μπορεί να έχουν γίνει βήματα προς την ομαλοποίηση της κατάστασης μεταξύ των χωρών που προέκυψαν από τη βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά, όπως σημείωσε o έμπειρος Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή της Πέμπτης, κάτω από τις στάχτες του πολέμου εξακολουθούν να σιγοκαίνε εθνικισμοί. Γιατί δεν ησυχάζουν τα Βαλκάνια;

Συναντηθείτε και συμφωνήστε!

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2014

Του Νίκου Χατζηνικολάου | Real News

Όσα λέγονται και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτική μας σκηνή θα μπορούσαν χωρίς αμφιβολία να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σενάριο κωμωδίας, αν δεν είχαν τραγικές συνέπειες για τη διεθνή εικόνα και θέση της χώρας μας και για την εσωτερική της ηρεμία και συνοχή.

Πολλές οι απειλές, κανένα σχέδιο

Ημερομηνία: 
28 Σεπ 2014

Του Αλέξη Παπαχελά | Εφημερίδα Καθημερινή

Πράγματα και θαύματα βρίσκονται σε εξέλιξη στο γεωπολιτικό σκηνικό που μας περιβάλλει. Αναρωτιέται κανείς: κάθονται κάποιοι σοβαροί πολιτικοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι τα αναλύουν προσπαθώντας να δουν τι σημαίνουν για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα; Χαράζει κανείς εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις που διογκώνονται και αυτές που έρχονται; Πολύ φοβούμαι ότι η απάντηση είναι όχι.

Συνασπισμοί

Ημερομηνία: 
2 Ιουλ 2014

Του Γιώργου Λακόπουλου | Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Υπάρχει πράγματι πιθανότητα να βρεθούν κάποια στιγμή στην ίδια όχθη τα δύο μεγαλύτερα κόμματα; Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Άλλωστε αυτό το ενδεχόμενο έχει αρκετές παραλλαγές.

Άσκηση πρώτη

Ημερομηνία: 
1 Ιουλ 2014

Του Μανώλη Κοττάκη | Εφημερίδα Δημοκρατία
Το πρόβλημα άλλωστε στην πατρίδα μας είναι ότι φοβόμαστε να συζητήσουμε σε ανύποπτο χρόνο κρίσιμα ζητήματα και όταν έρθει η ώρα, τρέχουμε. Επί του προκειμένου: Ο Αβραμόπουλος έθεσε ένα αντικειμενικό ζήτημα που θα προκύψει μετά τις εκλογές: Με ποιον θα συνεργαστεί η Ν.Δ. είτε είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο.

Σελίδες

Subscribe to Δεξαμενή Σκέψης

Πρόσφατες Φωτογραφίες

From left, Italy's Minister of Justice Andrea Orlando, Dimitris Avramopoulos, EU Commissioner for Migration, Home Affairs, and Citizenship and Attorney General Eric Holder during the Press Conference after the JHA Ministerial Meeting in Washington on Nov. 12 2014.
Commissioner Avramopoulos
Family Photo from the G6 Ministerial Meeting in Paris 6/11/2014
Commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship Dimitris Avramopoulos and Secretary of Homeland Security Jeh Johnson hold bilateral meeting in Washington D.C. on Nov. 12, 2014
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15