EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά την λήξη του Κολέγιου των Επιτρόπων για την προσφυγική κρίση (23/9/2015)

H σκληρή δουλειά των τελευταίων εβδομάδων και μηνών έφερε αποτελέσματα. Είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη.. 

EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά την λήξη του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών ΕΕ, (22/9/2015)

Xθες, το Συμβούλιο έλαβε μια ιστορική απόφαση. Τώρα, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

EU avramopoulos

Ολοκλήρωση επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Βουδαπέστη, Ουγγαρία (17/9/2015)

Η άσκηση βίας και το ύψωμα τειχών δεν μπορεί να σταματήσει τα προσφυγικά ρεύματα. Έχουμε ηθικό καθήκον να παρέχουμε προστασία.

EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου μετά την λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, (14/9/2015)

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Η απάντησή μας στην προσφυγική κρίση θα διαμορφώσει την ιστορία μας. Θα διαμορφώσει το μέλλον των πολιτισμών και των κοινωνιών μας.

EU avramopoulos

Ομιλία Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο για την πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (10/9/2015)

Η πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση και της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Ασφάλεια..

EU avramopoulos

Δηλώση Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου στο Στρασβούργο για το νέο πακέτο μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης (9/9/2015)

Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης είναι μια δοκιμασία (crash-test) για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια δοκιμασία για την αξιοπιστία της..

EU avramopoulos

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αυστρία (7/9/2015)

Για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση πρέπει να δράσουμε ως μια πραγματική Ένωση. Να δράσουμε με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη .

EU avramopoulos

Δήλωση του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την λήξη της Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών στο Παρίσι για την Ασφάλεια (30/8/2015)

Είμαστε αποφασισμένοι ώστε:να επιταχυνθούν οι προγραμματισμένες ενέργειες μας, όπως αυτές αποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια σχετικά με τα πυροβόλα όπλα, την ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία.

EU avramopoulos

Συνέντευξη τύπου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες για το Μεταναστευτικό (14/8/2015)

Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με "τη χειρότερη κρίση προσφύγων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο" και η Ευρώπη οφείλει να υποδεχθεί με τόπο "αξιοπρεπή" και "πολιτισμένο" τα πρόσωπα που ζητούν άσυλο.

EU avramopoulos

Ομιλία Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις (9/7/2015)

Θα ήθελα να καταδικάσω τις τρομοκρατικές αυτές πράξεις και επαναβεβαιώσω την αποφασιστικότητά μας στην συλλογική αντιμετώπιση της απειλής.  

EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου (1/7/2015)

ΝΑΙ, είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. ΝΑΙ, θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγίνει αξιόπιστη και σεβαστή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένειας.

EU avramopoulos

Ομιλία Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Διεθνή Ημερίδα Τύπου και ΜΜΕ με θέμα: «Μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές» (19/6/2015)

Το θέμα που μας απασχολεί σήμερα είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο. Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης είναι για την Ευρώπη προτεραιότητα ζωτικής σημασίας

EU avramopoulos

Ολοκλήρωση επίσημης συνάντησης του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με τους Έλληνες Περιφερειάρχες (12/6/2015)

Η Ευρώπη είναι η ομπρέλα προστασίας της Ελλάδας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

EU avramopoulos

Μονογραφή συμφωνιών από Επίτροπο κ. Δ. Αβραμόπουλο με Περού και Κολομβία για βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης στην ΕΕ (10/6/2015)

H τελετή μονογραφής πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής EU-CELAC, παρουσία των Προέδρων του Περού και της Κολομβίας κκ. Ollanta Humala Tasso και Juan Manuel Santos Calderón, και της Υπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας κα. Federica Mogherini..

EU avramopoulos

Σημεία ομιλίας Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τα "έξυπνα σύνορα" (9/6/2015)

Όπως ανακοινώθηκε στην Ατζέντα για την Ασφάλεια στις 28 Απριλίου, και στην Ατζέντα για τη Μετανάστευση στις 13 Μαΐου, πρόθεσή μας είναι να παρουσιάσουμε στις αρχές του 2016 μια αναθεωρημένη πρόταση σχετικά με τα "έξυπνα σύνορα" ..

EU avramopoulos

Σημεία ομιλίας Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας (4/6/2015)

Στην ομιλία του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι "αν και η Πορτογαλία δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες μεταναστευτικές πιέσεις που βιώνουν οι χώρες της Μεσογείου, είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε το μέγεθος των προκλήσεων, και ειδικά στις υποδομές υποδοχής των χωρών αυτών...

EU avramopoulos

Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε στη Λισαβόνα την νέα Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά (4/6/2015)

Την ετήσια Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά παρουσίασε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός της ΕΕ για τα Ναρκωτικά (EMCDDA), στην έδρα του οργανισμού στη Λισαβόνα..

EU avramopoulos

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά το τέλος της Συνόδου Υπουργών EE-ΗΠΑ για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη Ρίγα (3/6/2015)

Η συνεργασία μας στον τομέα των εσωτερικών υποθέσεων είναι πολύ ισχυρή και αντανακλά τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεών μας..

EU avramopoulos

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, μετά το πέρας της Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών των χωρών του G6 (1-2/6/2015)  

Έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης για τη μετανάστευση..

EU avramopoulos

Επίσημη Συνάντηση Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου και του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-μουν (28/5/2015)  

Και βέβαια έχει σαν σκοπό να  βοηθηθεί η Ελλάδα στην υλοποίηση της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Μετανάστευση, σε μια συγκυρία, όπου παρουσιάζεται, και όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο εντείνεται, αυξημένο μεταναστευτικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή..

EU avramopoulos

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και 7 χωρών της Καραϊβικής και του Ειρηνικού για βραχεία διαμονή και απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα) με 7 χώρες (28/5/2015) 

Οι πολίτες αυτών των χωρών μπορούν από σήμερα  να ταξιδεύουν, χωρίς βίζα, στην ΕΕ για διαμονή έως 90 ημερών. Το ίδιο ισχύει, επ' αμοιβαιότητι, για τους πολίτες της ΕΕ που θα ταξιδέψουν στις χώρες αυτές..

EU avramopoulos

Συνέντευξη τύπου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, για την υιοθέτηση των πρώτων μέτρων της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (27/5/2015)

Υιοθετήθηκε η πρόταση Αβραμόπουλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την νέα μεταναστευτική πολιτική και την ενεργοποίηση του έκτακτου μηχανισμού μετεγκατάστασης..

EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά το πέρας της διυπουργικής σύσκεψης με θέμα την Μετανάστευση (26/5/2015)

Και βέβαια έχει σαν σκοπό να  βοηθηθεί η Ελλάδα στην υλοποίηση της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Μετανάστευση, σε μια συγκυρία, όπου παρουσιάζεται, και όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο εντείνεται, αυξημένο μεταναστευτικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή..

EU avramopoulos

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου σε εκδήλωση της Frontex στη Βαρσοβία, (21/5/2015) 

Τα ισχυρά και ασφαλή εξωτερικά σύνορα εξακολουθούν να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών..

EU avramopoulos

Δευτερολογία του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, (20/5/2015) 

Η Επιτροπή έχει ήδη κινητοποιήσει όλους τους πόρους της για την υλοποίηση των δράσεων αυτών και θα εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα ένα πακέτο μέτρων για την εφαρμογή τους..

EU avramopoulos

Ομιλία του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου για την Μετανάστευση (14/5/2015) 

Γιατί, μετά από μια μακρά περίοδο συζήτησης και προβληματισμού, ήρθε η ώρα για πολιτικές αποφάσεις και δράση..

EU avramopoulos

Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση από τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο (14/5/2015) 

Η Ατζέντα ανταποκρίνεται άμεσα στην ανάγκη να σωθούν ζωές και να στηριχθούν με τολμηρές δράσεις οι χώρες που είναι στην πρώτη γραμμή.

EU avramopoulos

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Τυνησία (11/5/2015) 

Η ΕΕ και η Τυνησία έχουν μια μακρά και στενή σχέση. Κατά τη διάρκεια των επαφών μου, είχα την ευκαιρία να συζητήσω τις κοινές μας προτεραιότητες καθώς και τις κοινές μας προκλήσεις..

EU avramopoulos

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Ιορδανία (6/5/2015) 

Οι συγκρούσεις και η αστάθεια στη περιοχή επιβάλλουν την στενότερη συνεργασία μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις κοινές προκλήσεις.

EU avramopoulos

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αίγυπτo (4-5/5/2015) 

Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου είναι διαχρονικές και για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις θα πρέπει να εντείνουμε τη συνεργασίας μας..

EU avramopoulos

Κλείσιμο της συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το μεταναστευτικό και τις πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο από τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο (29/4/2015)

Είναι καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Η αλληλεγγύη θα πάψει να είναι σύνθημα - θα γίνει πραγματικότητα. Δεν θέλουμε μια Ευρώπη-Φρούριο.

EU avramopoulos

Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Ασφάλεια από τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο στο Ευρωκοινοβούλιο, Στρασβούργο (28/4/2015)

Η Ατζέντα θέτει πέντε βασικές αρχές που πρέπει να καθοδηγούν τη δράση της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας...

 
EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Μάλτα (23/4/2015)

Ήρθα στη Μάλτα για να εκφράσω τη βαθιά θλίψη και συμπόνια για τα αθώα αυτά θύματα ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από εμπόλεμες χώρες και έκαναν επικίνδυνα ταξίδια ακολουθώντας ένα απλό όνειρο: να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη.

EU avramopoulos

Τα δέκα σημεία του σχεδίου δράσης του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για την Μετανάστευση, που υιοθετήθηκαν στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο (20/4/2015)

Όπως είναι γνωστό, είμαστε αντιμέτωποι με μια τρομερή πραγματικότητα στη Μεσόγειο. Δυστυχώς, αυτή η πραγματικότητα δεν είναι ούτε ένα νέο φαινόμενο, ούτε θα εξαφανιστεί σύντομα. Είναι η νέα πραγματικότητα για τη Μεσόγειο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμφωνήσαμε να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο δράσης δέκα σημείων.

EU avramopoulos

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του στο Μαρόκο (17/04/2015)

Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στη Μεσόγειο επιδεινώνεται.  Όλοι μαζί πρέπει άμεσα να συνεννοηθούμε και να βρούμε λύσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία με τους γείτονές μας και το Μαρόκο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

EU avramopoulos

Σημεία ομιλίας Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για την μετανάστευση στην Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου (14/04/2015)

 Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη μεταναστευτική χρονιά. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στηρίζοντας και βοηθώντας τα κράτη μέλη, ιδιαιτέρως αυτά που πλήττονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Τσίπρα (7/4/2014)

 Όπως έχω πει, η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας.

EU avramopoulos

Ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στη Μάλτα (26/3/2015)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μάλτα και τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στη Μεσόγειο.

EU avramopoulos

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για το ποσό των 2 δισ. που θα διατεθεί προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (20/3/2015)

Η Ελλάδα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν είναι μόνη της. 

EU avramopoulos

Πρόσφατες Δραστηριότητες

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με την σύσταση της Ευρωπαικής Επιτροπής την παράταση των προσωρινών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα για περιορισμένο διάστημα τριών μηνών, Στρασβούργο 25/10/2016

Ημερομηνία: 
25 Οκτ 2016

Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου για να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην ομαλή λειτουργία της Σένγκεν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε τη Σένγκεν, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δελτίο Τύπου | Η Επιτροπή συνιστά την παράταση των προσωρινών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα για περιορισμένο διάστημα τριών μηνών. Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, Στρασβούργο 25/10/2016

Ημερομηνία: 
25 Οκτ 2016

Έχουμε μια σαφή προτεραιότητα και δέσμευση: να διαφυλάξουμε τον χώρο Σένγκεν και να αποκαταστήσουμε την ομαλή λειτουργία του αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των αδυναμιών στα εξωτερικά μας σύνορα. Ορόσημο της δράσης μας υπήρξε η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για την καλύτερη αντιμετώπιση της μετανάστευσης και των προκλήσεων σε θέματα ασφάλειας.

Ομιλία Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου κατά την υπογραφή των νέων συμφωνιών μεταξύ της Eurobank και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για την χρηματοδότηση ύψους 230 εκατ. ευρώ προς τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιχειρηματίες, Αθήνα 24

Ημερομηνία: 
25 Οκτ 2016

Όταν πληροφορήθηκα σχετικά με την υπογραφή αυτών των σημαντικών συμφωνιών μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες, της Eurobank, δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ιδιαίτερη χαρά τόσο ως Ευρωπαίος Επίτροπος όσο και ως Έλληνας.

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου κατά την άφιξή του στην συνάντηση G6 Υπουργών Εσωτερικών, Ρώμη 21/10/2016

Ημερομηνία: 
21 Οκτ 2016

Σε ό, τι αφορά τη μετανάστευση, η Ευρώπη έχει σημειώσει πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια. Πρέπει όμως να κάνουμε περισσότερα στο μέλλον, και ιδίως στον τομέα της συνεργασίας μας με τρίτες χώρες. Δεν βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο που ήμασταν πριν από δύο χρόνια, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Επιτρόπου κ. Δ. Αβραμόπουλου στην εκπομπή "All Out Politics" του τηλεοπτικού σταθμού "Sky News" με τον δημοσιογράφο Adam Boulton, Βρυξέλλες 18/10/2016

Ημερομηνία: 
19 Οκτ 2016
Eχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο από τότε που ξεκίνησε η μεταναστευτική κρίση. Παρόλο που δεν εφαρμόστηκε από την αρχή ό,τι είχαμε από κοινού αποφασίσει για τις μετεγκαταστάσεις, τους τελευταίους μήνες η κατάσταση βελτιώθηκε: 6.032 αιτούντες άσυλο έχουν μετεγκατασταθεί, 4.716 από την Ελλάδα και 1.316 από την Ιταλία.

Επίσκεψη Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Εσθονία, Ταλίν 17/10/2016

Ημερομηνία: 
17 Οκτ 2016

Η καλύτερη διασύνδεση των συστημάτων μας θα βελτιώσει την ανταλλαγή πληροφοριών και θα μας βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης, των εξωτερικών μας συνόρων αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειάς μας, δεδομένης της αυξανόμενης κινητικότητας και των κινδύνων.

ΔΤ ΕΕ | 18η Οκτωβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων. Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, Βρυξέλλες 17/10/2016

Ημερομηνία: 
17 Οκτ 2016

Δέκα χρόνια μετά τη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της εμπορίας ανθρώπων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει έκκληση για επαγρύπνηση απέναντι σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Δηλώσεις Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, Λουξεμβούργο 13/10/2016

Ημερομηνία: 
14 Οκτ 2016

Η κατάσταση σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. Παραμένει όμως εύθραυστη τόσο στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Βουλγαρία, όσο και σε άλλα Κράτη μέλη που πρέπει να διαχειρισθούν έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου, την επιστροφή παράτυπων μεταναστών και την ενσωμάτωση προσφύγων.

Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με την δημιουργία του ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού εγγράφου για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών, Λουξεμβούργο 13/10/2016

Ημερομηνία: 
13 Οκτ 2016

Η διασφάλιση της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου, παραμονής ή διαμονής στην ΕΕ και η μείωση των κινήτρων της παράτυπης μετανάστευσης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την σωστή λειτουργία της μεταναστευτικής μας πολιτικής και σημαντικούς στόχους της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση.

Σύναψη Εταιρικής Σχέσης Κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λευκορωσία. Δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, Λουξεμβούργο 13/10/2016

Ημερομηνία: 
13 Οκτ 2016

Με τη σύναψη αυτής της Εταιρικής Σχέσης Κινητικότητας κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λευκορωσία στους τομείς της μετανάστευσης, του ασύλου και της διαχείρισης των συνόρων.

Σελίδες

Δεξαμενή Σκέψης

Εικόνες της Ευρώπης

Ημερομηνία: 
16 Μάιος 2016

Το 2009, την εικοστή επέτειο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ευρώπη θριάμβευε : άνοιγμα προς Ανατολάς, επιτυχία του ευρώ, σύσταση και συνεχής διεύρυνση της ζώνης Σένγκεν, αυτοπεποίθηση για τεχνολογική ευρωπαϊκή πρωτοπορία στην «κοινωνία της γνώσης». Οι συνέπειες από την χρεωκοπία των Lehman Brothers ανέστειλαν την ειδυλλιακή αυτή εικόνα. Έκτοτε, τα προβλήματα εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.

Που πηγαίνει η Ευρώπη;

Ημερομηνία: 
6 Μαρ 2016

Μόνο από κοινού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση σε όλες της τις εκφάνσεις- και αυτή είναι ακριβώς η δύναμή μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε πάνω στην ιδέα της σύνθεσης. Της συναρμογής και όχι της διάσπασης. Δεν μπορούμε μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών να επιτρέψουμε την αποδόμηση δεκαετιών συνοχής, αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομή ευθυνών. Θα ήταν ανάξιο για την Ευρώπη. Και δεν είναι αυτή η Ευρώπη στην οποία θα ήθελα να ζήσω.

Even When Austerity Works, It Doesn't Work

Ημερομηνία: 
6 Μαρ 2016

After Greece, Portugal and Spain, it was Ireland's turn to take the test. It was its chance to submit an exception to the rule. Ireland was the exemplary student in the Troika classroom; it executed the recipe willingly and without complaint. It diminished public spending dramatically, taxed citizens, and cut pensions. But when compared with Greece, it did so with a smaller economical and social cost, and achieved greater success.

The Economist: Playing with fear

Ημερομηνία: 
12 Δεκ 2015

POPULISTS have a new grievance. For many years, on both sides of the Atlantic, they have thrived on the belief that a selfish elite cannot—or will not—deal with the problems of ordinary working people. Now populists are also feeding on the fear that governments cannot—or will not—keep their citizens safe.

Η κρυφή διάσταση του προσφυγικού

Ημερομηνία: 
3 Νοε 2015

Του Γ. Πρεβελάκη | Εφημερίδα Εστία
Το προσφυγικό ζήτημα συγκλονίζει την Ευρώπη· επηρεάζει πολιτικές, θίγει πολιτικούς. Οι κυβερνήσεις αδυνατούν να διαχειριστούν τις αυξανόμενες ροές των προσφύγων· κάποιες καταφεύγουν σε περιορισμό ή και κλείσιμο των συνόρων τους.

Σελίδες

Subscribe to Δεξαμενή Σκέψης
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15