ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» & ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟ

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
5 Μάιος 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πρώτη φορά η κεντροδεξιά παράταξη πηγαίνει σε εκλογές κατακερματισμένη. Για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν Ν.Δ; Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας την επόμενη μέρα;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μια σειρά από λόγους το εξηγεί. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία είναι ο κατεξοχήν εκφραστής της ευρύτερης Κεντροδεξιάς με σταθερές αξίες και ιδεολογική βάση.

Αυτές δε τις ώρες που κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας, η παράταξή μας ως το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα δείχνει το δρόμο της ευθύνης και λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας του πολιτικού συστήματος αλλά και ενότητας της παράταξης.

Οι πολίτες που όλες αυτές τις δεκαετίες εκφράζονται από τη Νέα Δημοκρατία, συσπειρωμένοι μπροστά στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση, θα της δώσουν και πάλι την ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, η οποία και θα λειτουργήσει ως άξονας σταθερότητας και συνοχής για την κοινωνία και τον τόπο μας. 

Πολύ ορθά θέτετε το τελευταίο ερώτημα. Η πολιτική αστάθεια καιροφυλακτεί και οι κοινωνικές της προεκτάσεις, αν αυτή προκύψει, θα ανοίξουν τον δρόμο μιας περιπέτειας από την οποία θα βγει ζημιωμένη η χώρα μας.

Αυτό αναλογίζονται αυτή την ώρα οι πολίτες πέρα και πάνω από κόμματα.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα πάρει αυτοδυναμία. Με ποιες πολιτικές δυνάμεις πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να συγκυβερνήσετε;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να μας δοθεί ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές που θα καταστήσουν την κυβέρνηση βιώσιμη, με σκοπό να εφαρμόσει το σχέδιο της Ν.Δ. για την ανάκαμψη της οικονομίας, άρα αποτελεσματική και να ανοίξει τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο μπροστά στις προκλήσεις και τα προβλήματα που η κρίση έχει συσσωρεύσει.

Αναμφίβολα την τελική απάντηση για την νέα κυβέρνηση θα δώσει με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός, τα δε μηνύματα αυτής της εντολής εμείς θα ερμηνεύσουμε και πάνω απ΄ όλα θα σεβαστούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόσφατα ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, έκανε λόγο για αναγκαιότητα ανακατάληψης των πόλεων. Με ποιούς τρόπους θα μπορούσε να γίνει αυτό, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αθήνας, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Με την εφαρμογή του νόμου σε όλα τα επίπεδα και πραγματική πολιτική βούληση να επικρατήσει η δημόσια τάξη και ασφάλεια, που απειλείται και παραβιάζεται από συμπεριφορές, είτε ημεδαπών είτε λαθρομεταναστών. Η Ν.Δ. σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες, έχει όμως βασική υποχρέωση να εξασφαλίσει στους Έλληνες πολίτες την προστασία της ζωής τους, της περιουσίας τους, της ελεύθερης κυκλοφορίας στις πόλεις. Τα δικαιώματα αυτά θα διασφαλισθούν άμεσα, αποτελεσματικά και μόνιμα, και όχι μόνο προεκλογικά, όπως παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να συμβαίνει. Οι πόλεις μας θα γίνουν και πάλι ασφαλείς και ανθρώπινες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σκοπεύετε να επαναφέρετε την προϋπόθεση του ελληνικού γένους για την εισαγωγή των υποψήφιων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αυτό θα γίνει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας χώρος όπου το εθνικό στοιχείο είναι κυρίαρχο και ορίζει από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους τούς υπηρετούντες στις τάξεις του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόσφατα επισκεφθήκατε τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήσατε και το θέμα της δωρεάν παραχώρησης πολεμικού υλικού (π.χ. αρμάτων μάχης) από τα αμερικανικά αποθέματα. Πως θα υποστηριχθεί και θα συντηρηθεί όλο αυτό το υλικό όταν «χρήματα δεν υπάρχουν»; Έχει λυθεί το θέμα της μεταφοράς του;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή τη στιγμή επιτροπές αξιωματικών αξιολογούν την προσφορά και θα καταθέσουν σύντομα τα συμπεράσματα και τις εισηγήσεις τους. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι επαφές με την αμερικανική πλευρά για τον καθορισμό του υλικού που θα μας διατεθεί. Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε περίπου πριν από ένα χρόνο και έχει κριθεί ότι συμβάλλει σημαντικά στην αμυντική θωράκιση της χώρας, με υλικό συμβατό με τα συστήματα που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.

Όσο για το θέμα της μεταφοράς, ούτε εκεί θα διατεθούν χρήματα, που ούτως ή άλλως αυτόν τον καιρό δεν υπάρχουν, και ήδη εξετάζονται προτάσεις από πατριώτες επιχειρηματίες οι οποίοι χωρίς κανένα αντάλλαγμα θέλουν να καλύψουν τα έξοδα. 

Για όλα αυτά θα γίνουν -στην ώρα τους- ανακοινώσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα από τα βασικά θέματα της προεκλογικής ατζέντας της Ν.Δ αποτελεί και το ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ. Πόσο εύκολη ή δύσκολη υπόθεση είναι η ανακήρυξή της στο Αιγαίο; Είναι σε θέση οι Ένοπλες Δυνάμεις να υποστηρίξουν μια τέτοια απόφαση;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό το αξιόμαχό τους, όπως και η ελληνική διπλωματία είναι πάντα έτοιμες μπροστά σε κάθε τι που θα απειλούσε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. 

Αυτό συνιστά μία βασική θέση και διαπίστωση και έχει να κάνει με το αποτέλεσμα μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, που έχουν καταστήσει το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά στον κόσμο. 

Όσο για την ΑΟΖ, είναι αναφαίρετο μονομερές δικαίωμά μας και, όπως έχει ήδη κάνει η Κύπρος, όταν έλθει η ώρα θα προβούμε σε ανακήρυξή της. 

Παρακολουθούμε παράλληλα τη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο τριβής, αντιπαράθεσης και ενδεχομένως κρίσης στις σχέσεις με γείτονές μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε πρόσφατη συνέντευξή σας στο Διαδίκτυο αφήσατε ανοιχτό το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας...

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή είναι η εισήγηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Ωστόσο, σε κάποια στιγμή πρέπει να γίνει εξορθολογισμός της θητείας. Και αυτό το θέμα θα διαχειρισθεί η επόμενη κυβέρνηση. Πάντα με γνώμονα τις εθνικές ανάγκες και το δικαίωμα των νέων στο να βρίσκουν ανοιχτό τον δρόμο στην κοινωνική και επαγγελματική τους πορεία.

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15