Αποσπάσματα ραδιοφωνικής συνέντευξης του Επίτροπου κ. Δ. Αβραμόπουλου στο BBC στην Νέα Υόρκη, 30/9/2015

Print Friendly, PDF & Email
Ημερομηνία: 
30 Σεπ 2015

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC  (BBC radio 4) στην δημοσιογράφο κα Mishal Husain, μεταξύ άλλων  υπογράμμισε τα εξής:

«Η προσφυγική κρίση αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα. Ο καθένας έχει συνειδητοποιήσει ότι όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ήδη οι ΗΠΑ έχουν ανταποκριθεί θετικά και θα υποδεχθούν 100.000 πρόσφυγες τα επόμενα δυο χρόνια, 10.000 Σύριους φέτος. Το ίδιο ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια απάντηση. Το μεταναστευτικό έχει γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αποφασίσαμε να εμπλέξουμε και τις τρίτες χώρες. Για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι οι ηγέτες των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού. Έχει φτάσει η στιγμή που θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για να είμαστε ειλικρινής, οι μεταναστευτικές ροές δεν θα σταματήσουν όσο η περιοχή συνεχίζει να φλέγεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβαίνει σε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή και πιστέψτε με, καμία θάλασσα, κανένας τοίχος και κανένας φράχτης δε θα σταματήσει αυτούς τους ανθρώπους.»

Διαδώστε το!

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp15